Häftiga festivaler runt om i världen

Många stora festivaler finns nära oss i Sverige, som Roskilde i Danmark och Glastonbury i England. Men är du en festivalfantast så bör du inte glömma bort de stora evenemangen som finns runt om i världen. Därför följer nedan några bra tips på festivaler i allt från USA till Japan.

Choachella Music and Arts Festival, USA

I april varje år sker Choachella. En väldigt populär och välbesökt festival i USA. 2017 spelade välkända artister som Bon Iver, Lady Gaga, Kendrick Lamar och Radiohead. Eftersom festivalen är så populär och ofta har väldigt många och kända artister är det svårt att få tag i biljetter. Det gäller därför att vara ute i god tid.

Fuji Rock, Japan

Fuji Rock är en festival i Japan och är en av landets största festivaler. Resan dit är en upplevelse eftersom du som besökare måste åka med en linbana upp till berget där festivalen hålls. Arrangörerna menar även att det är en av de renaste festivalerna i världen. Alltså ett bra alternativ om du tröttnat på att vandra runt i lervälling utan tillgång till dusch i flera dagar.

Magnetic Fields, Indien

I Rajasthan i Indien sker festivalen Magnetic Fields varje år i ett palats från 1600-talet. Festivalen drivs av en grupp konstnärer från Bombay, Bangalore och Delhi och håller på i tre dagar. Här får du tillgång till boutique camping och sviter i palatset.

Golden Plains, Austrialien

Golden Plains är en festival i Victoria i Australien. Festivalen tar avstånd från hur kommersiella musikevenemang har blivit och är därför en festival i en mindre skala. 2017 spelade artister som Kurt Vile och Niel Finn.

Splendour in the grass, Australien

Festivalen håller till i det populära Byron Bay och är efter 14 år idag ett mycket välbesökt evenemang. Under 2017 kommer artister som The XX och Queens of the Stoneage till festivalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *