Stockholms bästa takbarer

Under sommaren lever Stockholms uteliv upp och flera uteställen slår upp sina portar inför den varma årstiden. Nedan följer tips på tre väldigt olika takbarer!

Mosebacketerrassen (Södra teatern)

Härifrån är utsikten storslagen. Köp något gott att dricka och njut av att se ut över Mälaren, Gröna Lund och delar av Södermalm och Gamla stan. Mosebacke är väldigt populärt och den stora terrassen fylls därför ofta snabbt med folk när vädret är fint. Även om du inte kan räkna med en sittplats är det bra nog att stå och hänga vid räcket och spana ut över Stockholm.

Mosebacke Torg 1–3, 116 46 Stockholms

Tak

Namnet Tak gör skäl för sitt namn. På 14 våningen, mellan hotellen At Six och Hobo, ligger takbaren med Stockholms bästa utsikt. I inomhusbaren serveras mat som är en fusion från det japanska och nordiska köket. Varje torsdag och lördag står en live DJ för musiken.

Brunkebergstorg 4, 111 512, Stockholm

Slakthusets takbar

Takterrassen öppnades sommaren 2013. Sedan dess har Slakthusets tak varit väldigt populärt när sommaren bjuder på varma kvällar. Terrassen är cirka 600 kvadratmeter stor, med utsikt över globenområdet och har mängder av sitt- och ståplatser.

Slakthusgatan 6, 121 62 Johanneshov, Stockholm

Solstugan

Bland klipporna i stadsdelen Kristineberg ligger Solstugan. Att Solstugan endast har öppet under sommarhalvåret gör baren än mer populär under varma sommarkvällar. Det går bra att njuta av både mat och dryck.

Urban Deli 9th Floor

Urban Deli har öppnat en konstbar vid namn Absolut Art Bar. Belägen nio våningar upp i centrala Stockholm har besökare utsikt över staden i 360 grader. Här går det bra att äta och dricka – såväl som titta på konst!

Urban Deli, Sveavägen 44, 11134 Stockholm

Gondolen

Klassisk fin restaurang och bar som ligger vid Slussen i Stockholm. Hög kvalitet på mat, en vacker utsikt och fint att dricka. Så här kan Stockholm definitivt avnjutas.

Stadsgården 6, 104 65 Stockholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *