Teater under bar himmel

Under sommarhalvåret öppnar många platser där det spelas utomhusteater. Ljumma sommarkvällar är det en helt perfekt aktivitet att njuta av teater utomhus. Många av platserna är dessutom vackra i sig, som Marsvinsholms slott. Här kommer några tips på föreställningar som spelas utomhus runt om i landet.

Parkteatern

Parkteatern tillhör Stockholms Stadsteater. Varje år i juni börjar teaterns kalendarium och flera olika föreställningar spelas. Föreställningarna är gratis och sker alltid under bar himmel. De olika föreställningarna spelas på olika platser runt om i landet, så glöm inte att kolla exakt var den pjäs du vill se spelas. I fyller Parkteatern 75 år.

Vallarnas friluftsteater

Vallarnas friluftsteater ligger i Falkenberg och är en mycket välbesökt scen. Här är det framförallt buskis och komedi som gäller. I år spelas Soldat Fabian Boom. Och kan du inte besöka teatern har du möjlighet att se en inspelad version.

Marsvinsholm slott

I Marsvinsholms slottspark sätts varje år upp en utomhuscen. Det går även att äta på restaurangen eller ha picknick i slottsparken innan eller efter föreställningen. Den här sommaren spelas komedin Pastor Qvist.

Krusenstiernska gården

I Kalmar ligger Krusentiernska gården. Här har ensemblen i tio år spelat teater utomhus. Det här året spelas komedin Flaggan i topp.

Gunnebo sommarteater

Gunnebo är en av Sveriges äldsta utomhusteatrar och ligger i Mölndal utanför Göteborg. I år spelas komediklassikern Spanska Flugan. På Gunnebo Kaffehus och Krog kan du även äta en teatermeny två timmar innan föreställningens start. Dessutom kör Västtrafik extrabussar till Gunnebo sommarteater från Mölndals station. Perfekt för den som inte har bil!

Ystads sommarteater

Ystads sommarteater är en förening som funnits i mer än 20 år. Föreställningarna framföras i Åbergs trädgård i Öja. I år spelas familjemusikalen Lilla Sjöjungfrun.

Mälarhöjdens friluftsteater

Mälarhöjdens friluftsteater ligger utanför Stockholm, mellan Bredäng och Mälarhöjden. Här spelas sommarteater för besökare i alla åldrar. I år spelas den musikaliska komedin De Trumpna fruarna make Shakespeare great again.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *